Sveicam mūsu Supertētus! Idejas, kā arī ikdienā iepriecināt savus tētus

Kultūra

Sveicam mūsu Supertētus! Idejas, kā arī ikdienā iepriecināt savus tētus

Latvijā Tēva diena par oficiālu svētku dienu tika noteikta 2009. gadā, lai izceltu tēvu lielo nozīmi bērna audzināšanā. Ar katru gadu Tēva diena kļūst arvien populārāki svētki

Tēva dienu Latvija atzīmējam septembra otrajā svētdienā, šogad 13. septembrī. Arī bērnudārzos Tēvu dienas svinības tiek uzskatītas par tikpat svarīgām, kā Māmiņdiena.

Kā atzīmēt:

1.Par vienu skaistākajām tradīcijām bērnudārzā ir kļuvusi tēvu sagaidīšana pirmdienas rītā ar karstu kafiju līdzņemšanai. Bērni jau laicīgi sagatavo papīra krūzītes, kuras apglezno, lai katra krūzīte būtu unikāla. Krūzītes bērni pasniedz kā dāvanu tētim atvadoties un ,dodoties ārā no bērnudārza teritorijas, kāds no darbiniekiem tajā uzpilda smaržīgu kafiju vai tēju.

2. Tēva pēcpusdienas – pirmsskolas grupiņa rīko pēcpusdienu meistarklases tēviem. Tās var būt pavāra prasmes apgūšana – tēti kopā ar bērniem cep picas, veido suši. Kā arī sporta spēles , komandu sporta spēles, amatnieku meistarklases, pārgājieni, erudīcijas spēles.

3. Īpaši sveicieni tēviem – video, kur bērns pastāsta par savu tēti, zīmējumi, kartiņas. Apgūt kādu dziesmu par tēva lomu ģimenē, kuru bērni iemācās kopā ar mūzikas skolotāju un kā video nosūtīt tētiem svētku dienā.

Ģimenē Tēvu dienu var atzīmēt visdažādākajos veidos – tie var kopīgi branči, izbraucieni pie dabas, pārgājieni, Tēva dienai veltītu pasākumu apmeklēšana, dažādas sporta aktivitātes.

Populāras ir dažādas dāvaniņas ar uzrakstiem – Supertētis, labākais tētis pasaulē u.c.

Saistītie raksti