Leļļu teātris ar bērnu gatavotiem tēliem

Kultūra

Leļļu teātris ar bērnu gatavotiem tēliem

Interesanta lieta, ko darīt  kopā ar bērniem, ir leļļu teātra izrādes veidošana ar bērnu pašu izdomātiem un izgatavotiem tēliem. 

Leļļu teātra izrādes veidošana ir ļoti daudzšķautņains process un tam jārēķina salīdzinoši daudz laika. 


Leļļu teātra izrādes veidošanas posmi:
Idejas izdomāšana. Kopā ar bērniem varat izdomāt, par ko veidosiet izrādi. Varbūt tieši šobrīd ir kāda tēma, ko ir vērts padziļināti apskatīt? 
Lugas sižeta izdomāšana. Bērni var dalīties domās, kādus notikumus, kādu sižetu viņi vēlas izdzīvot. Kādi būs lugas tēli, ko viņi paši varētu spēlēt. 
Lugas rakstīšana. Tā kā bērnudārznieki paši vēl nemāk raiti rakstīt, skolotāja var būt galvenais šī darba darītāja, vaicājot bērniem, ko saka viens vai cits varonis, kā attīstās sižeta līnija. 
Lugas mācīšanās. Kad luga pabeigta, visi kopā pamazām var mācīties savas izraudzītās lomas. 
Lugas leļļu izgatavošana. Skolotāja ar vecāku palīdzību var sarūpēt lugas varoņu izgatavošanai nepieciešamos materiālus, piemēram, lielus čiekurus, akmeņus ar gludām virsmām, tualetes papīra cietos vidiņus, koka sprunguļus, saldējuma kociņus, dažādus audumus, aukliņas un citas noderīgas lietas. 

Kad tēli izgatavoti, bērni var izmēģināt iemācīto lugu kopā ar leļļu “darbināšanu”. 
Ja viss sanāk lieliski, jāaicina vecāki vai citi bērni, lai lugu parādītu!

Ideja! Ļoti liela iespēja, ka visi vecāki nevarēs ierasties uz lugas pirmizrādi. Te noderēs mobilais telefons ar labu kameru. To var novietot tā, lai ekrānā ietverta visa tā telpas daļa, kur darbosies bērni, lai izrādi var nofilmēt. Un pēc tam nosūtīt visiem vecākiem. 

Šeit dažas idejas tēlu veidošanā!

Akmeņu mošķīši

Mošķīši no akmeņiem

Čiekuru pūcītes

Čiekuru pūcītes

Korķu vīriņš

Pudeļu korķīšu vīriņš

Koša lellīte

Koša lellīte

Superauto

Superauto

Foto: Shutterstock.com

Saistītie raksti