Ceļš mājup no dārziņa – 3 idejas, kā to padarīt interesantāku

Jaunumi

Ceļš mājup no dārziņa – 3 idejas, kā to padarīt interesantāku

Pavasaris ir īstais laiks, lai kļūtu fiziski aktīvāki, tāpēc, ja vien ir iespējams, vēlams mājās no bērnudārza doties kājām. Bērns sūdzas par garlaicību? Padariet šo mājupceļu interesantāku!

1. Asfalta māksla

Zīmēšana ar krītiņiem uz asfalta ir neaizstājama bērnības aktivitāte. Ja laikapstākļi to atļauj, veidojiet mazus zīmējumus mājupceļā no dārziņa – atstājiet smaidiņus, zīmējiet to, kas bērnam patīk un sanāk! Nesteidzīga pastaiga arī vecākiem ļaus pārslēgt domas pēc darba dienas.

2. Skaitiet soļu, pakāpieties

Piedāvājiet bēram spēli – uzminēt, ar cik soļiem var noiet līdz tuvākajam kokam? Izmēģiniet lielus milžu soļus un mazītiņus skudriņas soļus. Pakāpieties, kur tas iespējams – uz akmeņiem, apmalēm. Varbūt pa ceļam ir kāds interesants celms? Iepazīstiet apkārti un parādiet bērnam, cik interesanta tā ir

3. Vārdu spēles

Vērojiet apkārtni un centieties nosaukt pēc iespējas dažādākus priekšmetus – sākumā varat saukt visu, ko redzat! Tas paplašinās bērna vārda krājumu un būs interesanti arī vecākiem. Pēc tam jau varat sašaurināt nosaucamos priekšmetus – saukt, piemēram, tikai lietas, kas sākas ar “A”, tikai noteiktas krāsas lietas vai tamlīdzīgi.

Saistītie raksti