Uzturs

Speciāliste no Islandes slavē ēdienu kvalitāti Latvijas bērnudārzos

Vecāku un speciālistu vidū vienmēr aktuāls jautājums ir par to, vai bērni pirmsskolas izglītības iestādēs saņem gana veselīgu un kvalitatīvu uzturu.

 

NordPlus projektā "Atbildīgs dzīvesveids" ietvaros ciemojoties gan Norvēģijā, gan Latvijā, Islandes bērnudārza pārstāve Hildura Helga Sevarsdotira (Hildur Helga Saevarsdottir) secina, ka ar vecākiem vienmēr var vairāk runāt par veselīgu uzturu. Vecākus ir jāturpina izglītot un par šo jautājumu ir jādiskutē.

 

Hilduras Helgas Sevarsdotiras novērojumi liecina, ka Islandē bērniem tiek pasniegts labs un veselīgs ēdiens. Tikpat veselīgs ēdiens esot arī Latvijā, kur viņa uzteic bērnu iespēju izvēlēties, jo pusdienās tiek pasniegta gan zupa, gan arī pamatēdiens. Norvēģijā šī sistēma atšķiras, jo nav personāla, kas to gatavotu, un vairāk tiek izmantoti pārstrādāti produkti,piemēram, desas un tamlīdzīgi produkti.


 

Saistītie raksti